Mezar Bitkileri İsimleri Nelerdir?
Mezar Bitkileri İsimleri Nelerdir? Mezar üstüne çiçek nasıl dikilir, neden çiçek ekilir? Oldukça ilginç bilgiler duymaya hazır olun.

Mezar Bitkileri; İsimleri Nelerdir? Mezar üstüne çiçek nasıl dikilir, neden çiçek ekilir? Oldukça ilginç bilgiler duymaya hazır olun.
İçindekiler
Mezar Bitkileri İsimlerini Duydunuz mu?
Mezarlıklar tefekkür için huzurlu yerlerdir. Yakınını yeni kaybetmiş kişiler, “Mezarlığa çiçek dikebilir miyim?” diye merak edebilir. Evet yapabilirsiniz. Ancak bazı mezarlıkların uymanız gereken kısıtlamaları olabilir.
Bölgeyi çekici hale getirmek ve birinin hayatını ve onlarla olan bağınızı koparmamak ve sürekli hatırlamak için çiçekler ve bitkiler kullanabilirsiniz. Bitkinin büyüklüğünü göz önünde bulundurmalı ve bölgeyi ziyaret edecek diğer kişilere karşı saygılı olmalısınız.
Mezarlıklarda, hangi tür bitkilere izin verildiğine dair yönergeler vardır. Bakım ekipleri, tesislere zarar vermeden veya daha fazla çalışmaya neden olmadan çevrelerinde çalışabilmelidir. Zamanla büyüyen veya asi hale gelen ağaçlar veya çalılar, iyi bir seçim değildir.
Mezarlar için bitki seçerken, sevdiklerinizin en çok neyi sevdiğini düşünün. Gerçekten tercih ettikleri belirli bir bitki veya çiçek var mıydı?
Işık seviyeleri, güneş ışığından faydalanıp faydalanmadığı ve nem mevcudiyeti dikkate alınmalıdır. Çok yıllık çiçekler, ziyaretçilere yıllık renk sağlayacaktır. Ancak yayılma ve dağınık alışkanlıkları önlemek için biraz bakıma ihtiyaçları vardır.
Yıllık çiçekler mükemmel bir seçimdir. Ancak sık ek sulama gerektirirler. Ağaçlarla çevrili araziler, gölge nedeniyle bitkilerle dolup taşmaktadır. Bununla birlikte, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, uygun olacak bazı gölge seven bitkiler vardır. Yaz kış kurumayan mezar çiçekleri olarak da bilinen bu bitkiler şunlardır;
- Gün güzeli soğanı
- Hosta Çiçeği
- Kanayan Kalpler Çiçeği
- Mercan Çanı Çiçeği
Araziyi ele geçirebilecek ve mezar taşını engelleyebilecek orman gülleri veya kamelya gibi daha büyük çalılardan kaçının. İris veya sümbül gibi çiçek soğanları iyi bir seçimdir, ancak bitkiler zamanla çimlere yayılmaya başlayacaktır.
Bir mezara dikmek için iyi olan çiçekler, sık sık biçmeyi kaldırabilen ve yayılma eğilimi düşük çeşitlerdir. Bazı ajuga çeşitleri , çiçekli kekik ve hatta sedum, mezar için rengarenk mevsimlik çiçek örtüsü yapacaktır.
Mezara dikmek için iyi olan çiçekleri seçerken, bitkinin boyunu göz önünde bulundurun. Bazı çiçekler oldukça uzun olacak ve mezar taşını kaplayacak.
Fazla suya ihtiyaç duymayacak ve doğal çevreye karışacabilecek çiçekleri tercih edin. Bu tür çiçekler, vahşi türlerin doğal bir parçası oldukları için, istilacı olarak kabul edilemezler. Mezarlık bahçesinde hangi bitkilerin kabul edilebilir olduğunu belirlemek için, mezarlık bekçisine danışın. Hangi seçimi yaparsanız yapın, nemi korumaya yardımcı olmak için, toprağı bol miktarda kompostla değiştirin.
Mezar Bitkileri Nelerdir?
Yukarıda biraz bahsettik. Fakat size biraz daha fazla isim vermek istiyoruz 🙂 Susuzluğa dayanıklı mezar çiçekleri olarak da bu çiçekleri tanımlayabiliriz.
Mezarın üstüne hangi çiçekler dikilir?
“Mezarlıklara ne dikilir” diye merak eden ziyaretçilerimiz için, oldukça kapsamlı bir bilgilendirme yapmak istedik.
Çiçekli Soğanlar; Çiçekli soğanlar, mezarlık alanına dikilen çiçekler için ideal bir çözüm olabilir. Nergis, vadi zambağı, sümbül ve çiğdem gibi parlak ve neşeli bahar soğanları bir kez ekilebilir ve ek bakım gerektirmeden her yıl yeniden ortaya çıkabilir. Gündüz lilyumları, anemonlar, frezyalar, calla zambakları ve crocosmia gibi yaz çiçek açan soğanlar da mezar alanları için çok uygundur. Mezarlık 7 ve daha düşük USDA Sertlik Bölgelerinde bulunuyorsa, yakınlarda oturmuyorsanız ve mezara gidip ampulleri sonbaharda yerden kaldırıp tekrar dikemiyorsanız, glayöl ve dahlias gibi dona duyarlı soğanlardan kaçınılmalıdır.
Sardunyalar: Sardunyalar, kısmen kolay bakımı ve parlak, neşeli çiçeklerin sürekli çiçek açması nedeniyle uzun zamandır mezar taşlarında geleneksel bir bitki olmuştur. Geliştirilen yeni hibrit sardunyalarla, hafif dona dayanacak dayanıklı bir çeşit bulabilirsiniz. Hibrit sardunyalar ayrıca size geleneksel kırmızılar veya pembeler yerine çok çeşitli çiçek renkleri sunar. Bir mezar yerine sardunya dikmeye karar verirseniz, bitkinin çiçek açmaya devam etmek için çiçek başlarını kırpması gerektiğini ve daha sıcak bölgelerde sardunya bitkilerinin oldukça büyüyebileceğini ve bu da mezar taşını gizleyebileceğini unutmayın.
Krizantemler: Rengarenk krizantemler o kadar çok çiçek ve bitki boyunda bulunur ki, yaz ve sonbahar boyunca farklı zamanlarda çiçek açması için sevdiklerinizin mezarına çeşitli krizantemler dikebilirsiniz. Çoğu krizantem çeşidi soğuğa dayanıklıdır ve bir sonraki büyüme mevsimine geri dönmek için yerde kalabilir. Bu bitkiler için minimum bakım gerekli olacaktır, çoğunlukla çiçek açan çiçeklerin kesilmesi ve sezon sonunda bitki gövdelerinin kesilmesi.
Güller: İnsanlar, özellikle de kişi bir bahçıvansa veya belirli bir gülü seviyorsa, mezar yerlerine gül fidanı dikmeye çekilir. Bakım görevlilerinin çok fazla çaba harcamadan çalışmaları daha kolay olduğundan, birçok mezar alanına gül ağaçları dikilecektir. Geleneksel bir gül çalısı, bahçenizde olduğu gibi ekstra bakıma ihtiyaç duyacaktır. Budama asıl meseledir ve birçok mezarlık bunu yapmak için kendini genişletmez. Bir mezar yerinde gül istediğinize karar verirseniz, çalıyı korumak için mezarı periyodik olarak ziyaret etmeniz veya minyatür gül çalıları veya gül ağaçları seçmeniz gerekecektir.
Kır çiçekleri: Kır çiçekleri mezardaki çiçekler için mükemmel olabilir, çünkü kır çiçekleri mezarın bulunduğu bölgede doğal olarak gelişir ve kır çiçekleri yıllık çiçeklenme için yeniden tohumlanır. Birçok yıllık bitki, her zaman kır çiçekleri olarak kabul edilmese de, yeniden tohumlama yeteneğine sahiptir ve her yıl yeniden ortaya çıkacaktır. Kadife çiçeği, tükürük, zinnia ve kozmos gibi yıllık çiçekler, bir mezar yerinde uzun yıllar boyunca çiçek açar.
Kadife çiçeği; Şaşırtıcı bir şekilde, parlak, neşeli görünen kadife çiçeği (Tagetes spp.) kederi ifade eder. Çiçeğe baktığınızda, güneşin batmasıyla birlikte sıkıca kıvrıldığını ve başının sarkmasına izin verdiğini göreceksiniz.
Hercai menekşe; Özellikle bir kadın mezarı için, hercai menekşe (Viola spp.), Viktorya döneminin şefkatli bağlılık, ilgi ve şefkat erdemlerini taşır. Mezarlık sembolizminde, hercai menekşe, anma ve alçakgönüllülüğü tasvir etmeye başlamıştır. Hercai menekşe asla ilgi istemez
Kabir çiçeği Nedir?
Mezar Bitkileri Dikmek Günah mı?
“Mezara çiçek dikmek günah mı” ya da “Mezara çiçek dikmek caiz mi” diye soranlar için söyleyelim, kesinlikle günah değildir. Tam tersi, sevap olduğuna dair çeşitli ilmihaller vardır.
Mezar Üstündeki Otları Yolmak Günah mı?
Din işleri Yüksek Kurulu’nun yaptığı açıklamaya göre, mezarlıktaki otları yolmak günah değil ama mekruhtur.
Mezarın üstüne neden çiçek ekilir?
İslam inancına göre, mezara ekilen çiçeklerin Allah’ı zikrettiği düşünülür. Bunun yanında, kaybettiğiniz kişiyi ne kadar sevdiğinizin de bir göstergesidir. Fakat sürekli sulama imkanınız yoksa, daha az suya ihtiyaç duyan çiçekleri ve bitkileri tercih etmelisiniz.
Mezara Gübre Atılır mı?
Mezar Bitkileri Fiyatları Ne Kadar?
- Mezarlık İçin Çiçek 4 adet iris zambak; 279,00 TL Kdv Dahil
- Mezar Üstü Çiçekleri 10 Adet mezarlık; 99,50 TL Kdv Dahil
- Bodur Gazanya Çiçeği 10 Adet Gazania Rigens 15 cm; 99,50 TL Kdv Dahil
- Süsen Susam Çiçeği Zambak İris 20 cm Mor; 78,70 TL Kdv Dahil
- Gazanya Çiçeği 10 Adet Renkli Papatya 15 cm; 99,50 TL Kdv Dahil
- Süsen Susam Çiçeği Zambak İris 30 cm; 78,70 TL Kdv Dahil
- Büyük Çiçekli Koyunkıran Hypericum 40 cm; 43,05 TL Kdv Dahil
- ALİBOTANİK Mezarlık Çiçekleri 10 Adet; 142 TL
- ALİBOTANİK Mezar Üstü Çiçekleri 10 Adet; 141 TL
Mezar çiçekleri sipariş vermek için, çeşitli online alışveriş sitelerini kullanabilirsiniz.